Turistično Društvo Šmarje, 6274 Šmarje Pri Kopru
info@tdsmarje.si

Bela Istrijana

''Ancor un litro de quel bon''

Dogodek smo poimenovali “Bela Istrijana” po naši stari vinski sorti malvazije, ki so jo naši predniki Istrijani delali po starem tradicionalnem načinu. Bela Istrijana je praznik namenjen naši istrski malvaziji, čaščenju vina in kulturnem druženju na podeželju naše prelepe Istre.

Bogat kulturni program se odvija na šmarskem trgu, ki je bil obnovljen v letu 2012. Za obnovo je vas Šmarje prejela tudi častitljivo priznanje “Naša Slovenija” za prizadevanja pri ohranjanju naše kulturne dediščine istrskega podeželja.

Na prireditvi, ki se odvija vsako leto, prav vi obiskovalci izberete najbolj všečno malvazijo po vašemu okusu. Obiskovalci izmed treh malvazij, ki so prišle v ožji izbor, izberejo svojega zmagovalca, izbrana malvazija pa prejme laskavi naziv “Bela Istrijana”.

Na prireditvi lahko poizkušate tudi druga vina, se okrepčate z domačimi jedmi in se prepustite bogatemu kulturnemu programu. Organizatorji si želimo, da bi z vsakim letom vedno več obiskovalcev prišlo oblečenih v bela oblačila, kot je bela srajca za moške in poljubno belo oblačilo za ženske. Če boste pozabili na dress code, nič zato.

Prireditev se izvaja PRVI VIKEND V MESECU JULIJU o točnem datumu prireditve, ko boste lahko izbirali sebi najbolj všečno malvazijo ter o programu, Vas bomo obvestili na spletni strani in facebook strani, spremljajte nas. Prav tu v tej rubriki!

Več fotografij si lahko ogledate na naši Facebook strani.