Turistično Društvo Šmarje, 6274 Šmarje Pri Kopru
info@tdsmarje.si

Utrinki delovanja

AKTUALNE AKTIVNOSTI ČLANOV

V Turističnem društvu Šmarje smo skozi vsa ta leta izvedli številne prireditve, tako tiste, ki se tradicionalno odvijajo vsako leto, kot tiste, ki jih izvedemo oziroma se jih udeležimo v sodelovanju z drugimi društvi, krajevno skupnostjo, Mestno občino Koper in drugimi.

V prihodnosti si želimo, da bi naše kraje lahko predstavili čim več ljudem in da bi se čim več obiskovalcev udeležilo naših dogodkov.

Vabljeni na druženje in odkrivanje posebnosti Šavrinskega gričevja, do takrat pa si v spodnji galeriji lahko ogledate utrinke, ki jih je v besedilu in slikah strnilo krajevno glasilo Murva in časopisi, kot so Primorske novice in drugi.

PIKNIKI, SREČANJA IN PRAZNOVANJA OBLETNIC DELOVANJA TD ŠMARJE

PUSTOVANJE

Pustovanje: izdelava pustnih mask, udeležitev na pustnih povorkah v Kopru (Istrski karneval) in Portorožu, otroška pustna rajanja v Šmarjah, podelitev nagrad za najboljšo pustno masko, odganjanje zime skozi vas, pustna fritaja, tradicionalen pokop pusta,…

Kliknite na sliko za povečavo!

PROJEKT ZAKLADI ISTRE

Koncan kruh kot zanimivost gastronomske ponudbe-1
Tradicija-Stmarske-peke-1-scaled

BELA ISTRIJANA

Bela Istrijana: praznik istrske malvazije, bogat kulturni program, izbor najboljše malvazije po okusu obiskovalcev, stojnice z domačimi jedmi, prijetno druženje na šmarskem trgu,…

Kliknite na sliko za povečavo!

NAREČNI IN STAND UP VEČERI V ŠMARJAH

Stand-up-vecer-1
Vecer-smeha-na-trgu-1
Narecni-vecer-1

PRIREDITEV KOPER NA DLANI IN ISTRSKE IGRE

Istrske igre ponovno poživele dogajanje v Kopru-1
Koper na dlani v Kopru-1

VESELI DECEMBER V ŠMARJAH

Čarobnost božiča na trgu: žive jaslice, osliček in jagenjčki, obisk Božička za otroke, pevski zbori z božičnimi pesmimi, okrašen trg s stojnicami s pijačo in sladkimi dobrotami, dogodek na vigilijo,…

Kliknite na sliko za povečavo!

SLADKA ISTRA

Šavrinski hribi na Sladki Istri-1
Sodelovanje-turisticnih-drustev-na-Sladki-Istri-1
Na-stojnicah-Sladke-istre-zadisalo-po-Savrinskih-hribih-1

POZDRAV POLETJU

Pozdrav poletju ponovno v Šmarjah-1
Poletje v KS Šmarje-1
Pozdrav poletju iz Šmarij_ekoper-1

BELA NEDELJA IN ŠTMARSKA ŠAGRA

Bela nedelja in Štmarska šagra: prvo nedeljo v oktobru tradicionalna nedeljska procesija skozi vas – čaščenje zavetnice vasi Device Marije Brezmadežne, v soboto pred nedeljo pa se odvija Štmarska šagra oziroma veselica (odlična glasba in pijača, srečelov, istrske igre za najmlajše,…)

Kliknite na sliko za povečavo!

KROŽNI POHOD PO ŠAVRINSKIH HRIBIH

Krožni pohod po šavrinskih hribovjih-1
Krožni pohod po Šavrinskih hribih-1
Krožni pohod in šagra v maskah-1

Tradicionalni piknik in kres članov TD Šmarje

Letos je bil prvi vikend v juliju v znamenju kresa in tradicionalnega piknika. TD Šmarje tokrat zaradi ukrepov v času koronavirusa, ni organiziralo prireditve ob podelitvi Bele Istrijane. Klub Istra Neo je sicer v ozkem krogu svojih članov in simpatizerjev izbral najbolj všečno malvazijo 2020, in sicer je laskavi naziv šel iz rok Sandija Kocjančiča iz Šmarij v roke Cergolj Patrika iz Laboraj. Člani TD Šmarje čestitajo Patriku, ki že vrsto let obiskuje prireditev in s svojo malvazijo vedno pride v ožji izbor.

Člani TD Šmarje so 4. junija prižgali kres ter ob ognju, glasbi in smehu zaključili prvo poletje delovanja v letu 2020. Slednje se sicer ni izšlo po zastavljenih planih, vendar pa je neizvedene projekte nadomestil drugi projekt, ki ga bomo člani predstavili v drugi polovici leta. Se že veselimo. D.F.

Ztrinki društvo Tradicionalni poletni piknik društvo
Fisch piknik

DRUGI UTRINKI

Več fotografij si lahko ogledate na naši Facebook strani.